maanantai 22. lokakuuta 2012

Visa-KY-Kori 83-49 #To-del-la_väsynyt_KY

M2D powerrankingissä Ulikin syömähampaan uhriksi jäänyt KY-Kori lähti otteluun samanlaisesta asetelmasta kuin Visa Kelohonkaa vastaan viime viikolla. Liekö tämä ollut syynä Visan hyviin alkulämpöihin.

Visan otteet kauppakorkeakoululaisia ensimmäisellä puoliajalla ei ollut missään määrin vakuuttavia. Tosin ei ollut KY-korinkaan. Ensimmäisessä erässä Visa tarjosi kuudelle (6) katsojalle jo tavaramerkiksi noussutta luokatonta heittopeliä ja perässä roikkumista puolustuksessa. Tähän väliin voidaan mainita, että pöytäkirjasta poiketen katsojia ei voinut olla mitenkään kymmentä, ellei Boleslaw Spiridovitshia ja toimitsijoita lasketa tähän tilastointiin mukaan. Ensimmäinen kymppi oli varmaan ruminta M2D “koripalloa” mitä tässä sarjassa on nähty tällä kaudella - lisää näitä! 1. Jakso: 12-13 KY-Korille.

Toinen erä mentiin edelleen KY:n tahtiin. Elonmerkit Visan hyökkäyspäässä eivät olleet vieläkään näkyviä vaan vapaat heittopaikat (joita KY:n puolustusta vastaan saa hyvinkin helposti) kivitettiin edelleen rautoihin, eripuolille levyä ja päädyn käsipallomaaliin. Visa pyrki nopeisiin hyökkäyksiin ja onnistuikin – tuloksena kaksi (2) nopeaa hyökkäystä ja korit. Puoliajalle mentäessä onnistuneet kolmen pisteen heitot: yksi (1) – Stålhammar. Kahvitauolle mentiin masentuneena mutta toivoa täynnä(hih) tilanteessa 27-33.

Toisella puoliajalla Georgia maaottelusta oppia hakenut Zilu piiskasi laumastaan täysin erinäköisen joukkueen. Ennen kentälle marssimista Zilu piti voimakkaan pep talkin, jonka jokainen pelaaja, jos kuunteli Zilua, muistaa todennäköisesti ikuisesti: “We fight – and we win!”. Tämä herätti Visan aggressiiviseen puolustukseen, josta se riistojen kautta pääsi helppoihin nopeisiin. Toinen käänne oli se, että nyt kaukoheitotkin osuivat jo paremmin, ainakin osalla. Kolmannessa erässä kuusi (6) onnistunutta kolmospussukkaa ja KY-Korin selästä, polvista ja nilkoista kuului naks. 3. Jakso Visalle 34-10 ja kokonaistilanne Visalle 61-43.

4. Jakso oli KY-korin kannalta synkkä, luovutus oli jo heitetty kentälle ja ketään ei kiinnostanut. Visan pelaajia kiinnosti lähinnä lokkeilla mahdollisimman paljon roska-ajan pisteitä, mutta yllättävästi myös puolustaa omaa koria, siitä osoituksena KY-Kori teki ainoastaan 2 pelitilanne koria ja yhteensä 6 pistettä viimeisellä neljänneksellä. “tähän peukku”

KY-Kori myös syyllistyi ottelun lopussa turhautuneena Visan ylivoimaisesta urheilullisuudesta *tsih* kahteen peräkkäiseen EU virheeseen Toivo “Alfred” Virtasta vastaan. Mainittakoon taas tässä, että Virtasen perheessä voisi oheisen videon nähneenä olla enemmänkin kuin yksi ammattinäyttelijä. Kyseenalaiset virheet vihellettiin viimeisen minuutin aikana, jolloin Virtanen kasvatti pistetiliään jopa kuudella peräkkäisellä pisteellä. Tästä Toivolle luovutetaan Viikon Lokki -Kiertopalkinto. Viimeisen erän ylpeimmästä suorituksesta vastasi Riekkona tunnettu talonpoika Puolasta. (Kun videon katsoo useasti voi taustalta kuulla käskytykseen rinnastettavaa törkyä - missä respect?!) Viimeinen erä Visalle 22-6 ja lopputulos siis 83-49. Eikä ketään edes kiinnosta.

Sunnuntain M2D kierros tarjosi jännittäviä otteluita useammalla peliareenalla – Pirkkolassa jännittävää ottelua ei nähty. Päinvastoin. Visa otti ansaitun voiton, ehkä sarjan heikoimmasta joukkueesta. KY-Korin tuntemattomasta joukkiosta pitää mainita, jos pitää, pirteimpänä Malminen(12), joka oli aika ajoin Visalle vaikea pidettävä. Jos KY-Kori meinaa taistella suoraa putoamista vastaan on sen todella hankittava syvyyttä rosteriinsa, jotenkin oli kyllä sielutonta KY:n tekeminen sunnuntaina.

Visan seuraava peli suurta ja mahtavaa Kotka-jengiä vastaan MPH:lla. Tule katsomaan saako hallilta kahvia 4.11 klo 13:45. Onpas muuten aikainen peli. NYT JÄNNITTÄÄÄÄ!

Pistemiehet:

Visa-Basket: Nietosvaara 17, Talpila 8, Mero 6, Virtanen 18, Stålhammar 14, Stahl 5, Cowell 15(+donkki), Spiridovitsh 0

Ky: Tuuna 3, Hakanen 2, Karppinen 4, Westerholm 11, Rajamäki 5, Innanen 8, Malminen 12, Hautaniemi 4