tiistai 16. lokakuuta 2012

Kelohonka - Visa 92-88 - Kauden paras tappio


Kello 19.55 kentällä 5 Visan pelaajaa, katsomossa kolme katsojaa ja Kelohongalla täysi rosteri. Zilun johtopäätökset tappiollisesta KaHe-ottelusta, syysmasennus ja pimeys johtivat jättäytymiseen pois koko Kelohonka-tapahtumasta. Näistä lähtökohdista ottelun pelaaminenkin oli epävarmempaa kuin #mysteeritopon sarja-avaus Kelon isäjoukkuetta Honkaa vastaan.

Kello 20 tuomarikaksikon viheltäessä pilleihinsä Visa oli saanut paikalle jo joukkueellisen pelaajia sekä valmentajan. Tuomarikaksikosta sen verran, että toisella heistä on hassu nimi ja toinen tuntui levan hyvää pataa vastustajan ex-joukkuetoveriensa kanssa. Toisaalta olihan Visallakin tarjota neljä (4) entistä komrattia, mutta Panu Vertiolle tarjotun lämpimän käden asemesta visalaisille ojennettiin vain yksi tekninen virhe. Tämä sai asiantuntijakatsomossa aikaan riemastuksen, joka ilmeisesti liittyi johonkin historiallisiin tapahtumiin (Nazisien taistelu, kenties?).  Ottelun aikana katsomossa kävi kuhina, sillä Kotkajengi saapui tekemään pikaisen (5 min) scoutin Visasta tai Kelohongasta johtaja Vuoriston johdolla. On kunnioitettavaa, että sarjojen sarjassa tehdään pitkäjänteistä tarkkailutoimintaa. Toisaalta ihmeteltäväksi jää miksi hyvinkin viihdyttävää ja tasaista kamppailua ei sen pidempää haluttu seurata. Ehkäpä perjantai-ilta ei ole se paras ajankohta miesten kakkosdivisioonalle.

Pari sanaa ottelusta, ennenkuin jatkamme relevanttiempien asioiden parissa: Isolla rahalla jostain rupujengistä (Mikkelin NMKY tai ToPoLa) siirtynyt Toivo Virtanen(22) ja alkukauden loukkaantumisista kärsinyt Otto Stålhammar(13) pelasivat pirteästi ja heittivät ansiokkaasti. Kun sijaisvalmentajana toiminut Toni Leikas (joka on kuulema tehnyt Honka Akatemiaa vastaa Visan divaridynastian aikana todella paljon pisteitä) keksi Teemu Spiridovitshille muutakin käyttöä kuin valkoisen lipun kantajana, niin Visan peli alkoi jopa näyttää hyvältä. Tätä mutua tuki myös tulostaulu. Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia ja suotimia Visa johti ottelua puoliajalla 43-48. Kolmannen alkaessa tilanne oli tiukkaakin tiukempi 68-68, tai jotain sinne päin. Kelo siirtyi ottelussa johtoon vasta neljännessä erässä kun suurten pelien mies Heikki Zitting upotti kaksi vapaaheittoa peräjälkeen sisään (harvinaisuus itsessään). Tämän jälkeen Visa ei enää saanut johtoasemaa haltuunsa ja hävisi pirteän esityksen jälkeen 92-88.

Ilmeisesti tiukat pelit ovat Visalle olleet viime aikoina harvinaista "herkkua" kun lopussa oli väsyläisillä jo kiire kotiin, eikä ottelussa nähty viimehetkien virhesumaa ja vapaaheittosarakkeen parannusyrityksiä. Tai sitten syynä oli se, että Visan penkki oli jo virheiden rasittama – Nietosvaara(15) ja Maddy(4) penkillä viiden virheen rasittamina. Muutoinkin Visan kotipelit pitäisi siirtää Katajanokan liikuntahalliin, sen verran rikollista touhua.

Viime aikona presidentti Niinistönkin puheenaihe pullasta hyvinvointimme peruspilarina, on nostanut päätään myös Internetin anonyymeillä keskustelupalstoilla. Honkahallin kioskin pullasta on vaikeaa sanoa mitään, koska sitä ei ollut tarjolla, muita myyntiartikkeleita sai ostaa, vaikkakin kahvila varsinaisesti oli jo suljettu. Tavallaan ymmärrettävää, että 3 katsojan takia ei kahvia ja pullaa kannata tarjoilla illan viimeisessä tapahtumassa.

Mutta takaisin koripalloon, Spiridovitsh(0) siis oksensi riekon lailla viivan takaa ja Ere(7) kimpaantui tuomareille, mutta muuten tämä valkoinen michael jordan (ks. HNMKY kausijulkaisu 1991-1992) oli erittäin pirteällä pelipäällä antaen Hongan a-junioreille hyvän oppitunnin kokemuksesta. Vahvasti pelasi myös Sander(13), joka joutui vääntämään Kelon joka suuntaan isompia sisäpelaajia vastaan. Valitettavasti yhtä pirteällä pelipäällä ei ollut Simon(14) tai Aleksei(0), ja etenkin Simonin otteiden tulisi nousta takaisin Martinhallin tasolle, muutoin voi zilun hulluilta päiviltä ostamille lentolipuille tulla muuta käyttöä kuin lomailu.

Ainiin, serkusten kohtaaminen taisi mennä jotenkin näin:
Mixu - "Tero tehny mua vastaan mitään"
Tero - "Oliks täällä joku kohtaaminen tä?"

Yllättyneitä ei voi myöskään olla siitä että edellinen meni edelleenkin oikealle ja jälkimmäinen prässäsi koko kentällä, tai no Juha Mieto on - aina.

Lopputulos siis 92-88 ja sarjapisteet Kelolle.

Lepakkomies ei vieläkään osaa ottaa selvää vastustajien pistemiehistä, tämä siis taas viiveellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti