keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Visa-Pub 89-67 #voittoputkessa

Visa oli jälleen “pakkovoiton” edessä, sillä joukkueen välitavoitteeksi Kelo-tappion jälkeen oli asetettu seitsemän ottelun voittoputki, kun vastaan astelee peräkanaa samoissa painoluokissa painivia joukkueita. Kokoonpano oli hyvin vajaavainen 15min ottelun alkua, 5min ennen tip-offia kaikki olivat lyllertäneet paikalle. Ainoastaan Talpila ja Nietosvaara puuttuivat kokoonpanosta.

Asenne Visalla ainakin oli kohdallaan, ja sen kuuli koko katsomo ennen kentälle marssia. “Ei v!%tu noi on huonoja. Me ei voida hävitä.” – Tuntematon visalainen profeetta.

Ensimmäinen jakso alkoi levyn kivityksellä ja menetyksien sävyttämällä hitaalla hyökkäyspelillä. Kumpikaan joukkueista ei katsomoon nähtynä onnistunut tarkoituksella missään. Tämä sai Zilunkin purkamaan pettymystä: “jätkät heittää kuin ei olis koskaan pelannut korista”. 5min kohdalla ottelu oli 4-7 Pubille Lassi “joukkukaveri” Utrion osumalla kakkosessaan. Zilun aikalisän jälkeen Visa sai lopulta juonenpäästä kiinni, tällöin myös pelaajat huomasivat, että Pubin puolustus on lähinnä vain kulissia. Nopeat hyökkäykset joita päättelivät Simon Cowell ja Stålhammer siivittivät Visan tauolle 22-15 johdossa.

Huomattavaa tässä erässä olivat myös vapaaheittotarkkuus jota varsinkin Virtanen ja Cowell esittivät. Kuusi vapaaheittoa peräkkäin rautoihin. #Ziluvinkki: näytelkää loukkaantunutta niin saadaan joku vähemmän huono heittäjä vapareihin!

Toinen jakso alkoi Spiridovitshin antaessa pallon suoraa Pubin kärkikarvaajalle keskiympyrään. Pub otti 1min 7-0 runin ja tasoitti tilanteeksi 22-22. Tämän jälkeen Simon ilmeisesti kuuli katsomossa kiertävän huhun “Simon on pelannut Senegalin maajoukkueessa” ja alkoi viljellä Pubin kulissia rikkovaa penetraatiohyökkäystä. 15min pelattu ja tilanne Väsylle 37-25. Tunteet alkoivat kuumentua ja tuomarit antoivat tämän tapahtua valvovansilmän, joka ei valvo, alla. Mäddy jää painimaan hyökkäyspäässä kolmen sekunnin alueelle Pubin vanhimman (tai ainakin siltä näyttävän) pelaajan kanssa. Saldoksi yksi kyynärpää silmäkulmaan ja yksi maahan tönäisy kostoksi – ei virheitä. Tilannetta seurasi tosin erän mielenkiintoisin tapahtuma:

Paikkausoperaatio sai jännittävän käänteen kun Zilu kysyi(?) penkillä “eihän silmään kylmägeeliä voi laittaa?” Seuraavat minuutit kuluivat katsomon puolella pelonsekaisin tuntein, että laittaako se nyt sen silmään sitä kylmägeeliä vai ei!? Toimitus on lähes varma että itse ottelussa ei tällä välin tapahtunut mitään. Puoliajalle 53-36 Visa johdossa.

Toisen erän huomiot: Utrio pysynyt vielä henkseleissään joukkuekavereita kohtaan. Kenenkään silmiin ei lopulta päätynyt kylmägeeliä, vaikka Visan heittoprosentit kyllä vihjasivat toisin.

Puoliaikakahvihuomiot: Puoliaikakahvimukit vuotivat kannesta.

Kolmas jakso surffailtiin, palloa menetettiin molemmissa päissä ja ottelun teemaksi muodostuneet vuorottaiset runit pitivät eron lähes samoissa lukemissa kokoajan. Kolmannen erän lopussa myös visan pelaajat huomasivat, että Pubin selkäranka (lue Utrio) alkaa katketa. Tämä johtopäätös vedettiin Utrion tokaistuaan kentäällä ytimekkäästi visan pelaajalle: “V!tuttaa ku noi muut on noin p@skoja!” Tästä oli hyvä jatkaa viimeiseen erään lukemista 64-50.

Neljäs jakso ja keskittyminen oli lähinnä Herra Kalmanissa, eroksi haluttiin vähintään se 23 pistettä, jota Kalman oli ennustanut. Visan perinteinen 3-pisteen hyökkäyspeli kärsi osumatarkkuudesta. Visa heitti koko ottelussa 6/22 3pts heitot, mikä on normaalisti ainoastaan Stålhammarin ja Eren yhteenlaskettu tulos (edellisessä ottelussa duo:n osumatarkkuus oli 7/25). Ero pysyi noin 20 pisteessä läpi neljännen erän, mutta tärkeimmillä hetkillä lopun himmailu antoi Pubin kaventaa päätöslukemiksi 89-67 jolloin tavoitteesta jäätiin 1 piste. Spiridovitshia (joka otti edellisviikolla myös Movemberin kunniaksi koulukuvansa) tästä ei voi syytää sillä hän teki taas korin. Tätä tahtia kaverillisemmin kutsuttuna Bole tekee kausikohtaisen piste-ennätyksensä.

Ottelu ei tarjonnut mitään mieltä järisyttävää. Simon Cowell sylki 32/12 tilastot ja Stålhammar 22/4, jonka jälkeen tämä nykyään hämmentävän hoikka Adonis ilmoitti poistuvan Visasta tuntemattomaksi ajaksi ja siirtyvän Lanzaroteen “lomailemaan”, toimittajan pyynnöstä Stålhammar myös lähetti toimitukseen videon vuosien takaa, jossa näkyy nuori Stålhammar valmistautumassa silloiseen Lanzaroten matkaansa. Tämän kuultua Zilun aloitti kokoonpanon paikkaustoimenpiteet seuraavaan otteluun PUS-Baskettia vastaan.

Visan-Pub 89-67